WhatsApp

WhatsApp mellé ezt telepítse fel a számítógépére

A Facebook/Meta által készített Code Verify a számítógépen keresztül zajló beszélgetéseket igyekszik védettebbé tenni. A kiegészítő teljesen ingyenes és már három böngészőhöz is elérhető.

Azok, akik használják a WhatsApp alkalmazást, tudhatják, hogy a szolgáltatás számítógépre is elérhető. A funkciókban alapvető különbség nincs, aki jobban szeret a billentyűzetével chatelni, az valószínűleg szívesebben használja nagyképernyőn a WhatsAppot.

Egy új felület viszont új veszélyeket is rejthet, amivel természetesen az óriáscég is tisztában van. Ezért is készítették el a Code Verify nevű bővítményt, amit már három böngészőhöz lehet hozzáadni: a Microsoft Edge-hez, a Google Chrome-hoz és a Mozilla Firefoxhoz. A kérdés, hogy mire jó.

A Meta szerint a fejlesztés még biztonságosabbá teszi a WhatsApp webes használatát. Ebben egy ellenőrzési folyamatnak is szerepe van, ami gyanús jelek után kutat a rendszer kódjában. Ezt a Cloudflare-rel együtt automatizáltan futtatják.

A bővítmény egy jelzőlámpás rendszerként működik: a zöld szín azt jelzi, hogy a kommunikáció nem akadályozott, és biztonságos; a sárga azt, hogy valami nincs rendben, de az ablak frissítése helyrehozhatja a hibát. A piros jelzés a legsúlyosabb, ez esetben olyan probléma lépett fel, ami a tartalom manipulálását is jelentheti.

A Meta állítja, hogy a bővítmény nem fér hozzá az üzenetekhez és nem is képes beleolvasni azokba. Emellett semmilyen adatot sem továbbít a programban partnerként résztvevő Cloudflare-nek.

forrás: hvg.hu

vissza