Töltőállomás üzemeltetés napjainkban

A benzinkút üzemeltetés, mint minden vállalkozás odafigyelést és törődést igényel. Szinte elérhetetlen magánemberek számára egy ilyen mértékű fejlesztés az engedélyeztetés, a magas beruházási és működtetési költségek miatt. Ha még is belevágnánk, akkor az egyik legfontosabb tényező a megfelelő terület kiválasztása, hiszen Magyarországon körülbelül 5000 emberre jut egy benzinkút ennél az európai uniós országokban csak Romániában gyengébb a hálózat. Lakosságarányosan Görögországban van a legtöbb kút, 1500 emberre jut egy, de ott sok helyen a vegyesbolt funkcióit is a benzinkút tölti be.

Abban biztosak lehetünk, hogy a benzinkutak egyre értékesebbek lesznek a modern gazdaságban. Amikor a fogyasztóknak már nehezebb reklámozni, eladni, mert minden a webkereskedelmen keresztül zajlik, a benzinkút az egyik utolsó olyan eladási hely, ahová a vásárlók döntő többsége fizikailag, vevőként is rendszeresen megérkezik majd.

Tudjuk, hogy a benzinkút üzemeltetés fokozottan tűz- és robbanás veszélyes anyagok kezelésével jár. Ezért megfelelően szigorú jogszabályi feltételei vannak a töltőállomás létesítési, elhelyezési és védő távolságainak, valamint a telepítendő berendezések műszaki megfelelőségének.

Töltőállomás telepítésekor azonban jóval több tényezőt kell figyelembe venni, mint egy átlagos beruházás esetében, ezért érdemes szakértőkkel is egyeztetni ez ügyben.

vissza