Ideafest verseny

Ideafest: vállalkozói szemléletet fejlesztő verseny

Az Ideafest által rendezett versenyre bármely Budapest és Pest megyén kívüli intézmény diákja jelentkezhet. Összesen 3 fős csapatokat kell létrehozniuk, akár különböző iskolákból is lehetnek. A részvétel teljesen ingyenes és hatalmas nyereményeket kínál. Regisztrálni az Ideafest honlapján tudnak a diákok.

Solymár Károly Balázs helyettes államtitkár közölte, hogy olyan fiatalok jelentkezését várják, akik bármilyen területen innovatív, eredeti ötlettel rendelkeznek, legyen az például: mezőgazdaság, környezetvédelem vagy ipar.

„A verseny célja, hogy segítsenek a jelentkezőknek ötletüket pontosabban megfogalmazni, vállalkozóként gondolkodni, meghatározni a célcsoportot, megtudni, hogyan lehet befektetőkkel ismerkedni” – mondta a helyettes államtitkár.

A pályázat beadásának a határideje 2021. október 31. Az addig beérkezett anyagok közül a területi döntőbe 14 városból 5-5 csapat jut tovább, melyek november 22 és december 17 között kerülnek megrendezésre. A 2022 márciusában tartandó országos versenyre pedig területenként az első, legjobb pályázat kerül kiválasztásra. Ezután a döntőbe jutott csapatok mentorálást is kapnak, hogy tökéletesre csiszolhassák vállalkozói ötletüket, gondolkodásmódjukat. A dobogós helyezettek egy ingyenes külföldi tanulmányúttal lehetnek gazdagabbak. Az első helyezett csapatnak az Egyesült Államokba, a második helyezettnek Finnországba, a bronzérmeseknek pedig Németországba biztosítanak utazást.

Sok sikert kívánunk minden vállalkozószellemű versenyzőnek!

forrás: ideafest.hu

vissza