Búcsút inthetünk a BlackBerry mobiloknak

Búcsút inthetünk a BlackBerry mobiloknak

Január 4-ével megszűnik a régi BlackBerry mobilok saját fejlesztésű operációs rendszereinek teljes támogatása, ebbe beleértendők a BlackBerry OS és BlackBerry 10 rendszereket futtató készülékek is. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy a cég leáll a szoftvertámogatás és a kapcsolódó háttérrendszerek fejlesztésével.

A lépés eredményeként a telefonokon az olyan alapfunkciók, mint az SMS-küldés, hívásfogadás, segélyhívás, wifire csatlakozás is problémákba ütközhetnek. Kivétel a BlackBerry 10-et futtató eszközök, amelyeken az alapfunkciók Európában az egyelőre még működő 2G és 3G hálózatokon továbbra is használhatóak maradnak. A lépés nem érinti a 2015 után megjelent Priv, KeyOne és Key2 modelleket, melyek androidos rendszert futtatnak. Kerülje el a kellemetlen helyzeteket, vásároljon mobilkészüléket webshopunkon és legyen naprakész!

Az elmúlt évek során kicsit kacifántosan alakult a márka sorsa: 2016-ban jött a hír, hogy a Research In Motion anyacég nem gyárt több mobilt, majd a márkanevet a kínai TCL-nek licencelték. Majd 2020-ban bejelentették, hogy már ők sem tartanak rá igényt, és a BlackBerry nevet tovább passzolták az OnwardMobility cégnek. Innen érkezett egy ígéret egy 5G-s BlackBerry-ről, azonban a készülékről egyelőre semmi hír azóta sem.

A BlackBerry manapság biztonsági szoftvereket biztosít a világ különböző kormányzatainak.

forrás: 24.hu

vissza